Digitala läromedel

Nu kan de lärare och studenter på lärarutbildningen i Göteborg kostnadsfritt testa Studi. Som motkrav vill de att vi fyller i en enkät  om läromedlet för ett ge respons om vad man tycker saknas. Studi är ett läromedel som är under uppbyggnad och som är anpassat för grundskolan. Jag har sett elever använda detta och flera tycker om att jobba med det. Det som ofta får dem att inte vilja sluta är, att de får poäng när de gör uppgifterna.

Studi är som man själva uttrycker det;

Ett nytt sätt att lära. Med korta videor, interaktiva instuderingsuppgifter och prov är det nu lättare att få in all fakta. Här kan du samla poäng, göra uppdrag och uppnå nya medlemsnivåer.

Detta är ett av flera digitala läromedel som nu växer fram på marknaden. Det finns alltså möjlighet att vara med och påverka innehållet om man är intresserad. Det är lärare som spelar in filmerna och som sammanställer innehållet. Filmerna kan t.ex. användas som ”flippat” klassrum, vilket innebär att eleverna får i läxa att se på filmerna. Då har de en viss förförståelse när de kommer till skolan.

www.studi.se

Skärmavbild 2013-09-16 kl. 14.52.30

Ett annat läromedel som är lite mer etablerat för att det funnits längre, är kahnacademy som är helt gratis och på engelska. Det är bara för matematik, men även här samlar eleven poäng vilket de brukar gilla. Man kan börja på en riktigt låg nivå och ta sig ända till universitetsnivå. Man får tips om vilken ”väg” man skall vandra, efter sin förmåga. Kör man fast finns det hjälp att få. Det går t.ex. att maila en lärare, men då får man svar på engelska. Man loggar in med sitt Google konto.

photo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s