Öppna lärresurser

Öppna lärresurser och utbildningar online ökar ständigt i omfattning. Detta är ett led i det vi kallar det livslånga lärandet. Vi blir aldrig färdigutbildade utan hamnar då och då i situationer där vi behöver lära mer och lära nytt. Att gå en kurs kanske t.o.m. i ett annat land, oberoende av tid och rum, lockar många. Det skapar också förutsättningar för de som annars inte skulle ha möjlighet eller råd till liknande utbildningar.

LLW (Lifelong LearningWeb) Här hittade jag t.ex. en kurs i bedömning för lärande. En kurs du kan läsa tillsammans med dina lärarkollegor kring bedömning och betygssättning.

Statens Medieråd har gett ut en kurs om MIK både för lärare och elever. MIK-rummet är en sajt för medveten medieanvändning.

Moderskeppet är visserligen inte gratis, här betalar du 99 kr/mån, som t.ex. Spotify. Då får du tillgång till alla deras utbildningar. Du kan lära dig hur din kamera fungerar, hur man redigera bilder i Photoshop och hur programmet Indesign fungerar. Det finns även några kurser som är gratis.

KHAN ACADEMY är en känd och mycket uppskattade tjänst för de som vill förkovra sig inom matematiken. Den startade redan 2006  Salman Kahn. Han har fått bidrag till sitt projekt av bland andra Bill Gates.

Fler resurser, OER Sverige (Open Educational Resources)

En annan förkortning är MOOC (Massive Open Online Course), storskalig öppen nätkurs, som kan läsas av många deltagare till en liten lärarinsats.
Free online courses for everyone:
MOOC -list
Coursera
Stanford
Harvard
An ultra-low-cost college degree

New Lifelong leraning modells

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s